Serbi, presidenti Nikoliç në vizitën e parë në Rusi dhe BE

Serbi, presidenti Nikoliç në vizitën e parë në Rusi dhe BE BEOGRAD- Presidenti i ri serb, Tomislav Nikoliç, kryen udhëtimin e tij të parë jashtë vendit drejt Moskës, por për të ruajtur një balancë për sa u përket interesave të Beogradit, udhëton drejt Bashkimit Evropian për vizitën e tij të parë zyrtare si president, pas ceremonisë së betimit dhe marrjes zyrtare të detyrës si kreu i shtetit.

Nikoliç ishte i ftuar në Moskë si kryetari i Partisë Serbe të Progresit (SNS) për të marrë pjesë në kongresin e partisë ruse në pushtet, Rusia e Bashkuar.

"Nikoliç do të shkojë nesër në Moskë dhe do të takohet një ditë më pas me presidentin rus Vladimir Putin", njoftuan burimet qeveritare serbe.
Pavarësisht parashikimeve para zgjedhjes së tij më 20 maj, kjo vizitë rrezikon të ngjallë shqetësimet e atyre të cilët hamendësojnë për një ngadalësim të procedurave integruese të Beogradit drejt BE-së.
http://www.balkanweb.com/rajoni/2687/serbi-presidenti-nikolic-ne-viziten-e-pare-ne-rusi-dhe-be-90395.html
English Italiano Deutsch Russian Türk Greek